COMUNICAT DE PRESĂ – PROTOCOLUL DE PARTENERIAT

Distribuie
Share

 Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat  și Confederația Patronatul Român au semnat miercuri, 25 mai 2016, PROTOCOLUL DE PARTENERIAT – ADERARE, care vizează:

  • promovarea și susținerea intereselor celor două organizații în plan economic, social și legislativ, prin:
  • participarea în comun la diferite proiecte, programe, manifestări și evenimente;
  • promovarea pe plan național și internațional a punctelor de vedere convenite la nivelul celor două entități semnatare;
  • susținerea în mod unitar a unor proiecte legislative necesare dezvoltării și evoluției celor doi parteneri;
  • adoptarea unei poziții comune în cadrul grupului de dialog social;
  • accesarea in comun a fondurilor europene;
  • popularizarea arbitrajului în rândul membrilor Confederației Patronatul Român, prin organizarea unor evenimente de informare și dezbatere privind avantajele arbitrajului instituționalizat pentru mediul de afaceri.

Potrivit prevederilor Protcolului semnat de către președinții celor două organizații, respectiv doamna Rodica VLAICU pentru Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat și domnul Ghoerghe NAGHIU pentru Confederația Patronatul Român, cei doi parteneri se vor sprijini reciproc în susținerea demersurilor lor în plan local și/sau central și își vor pune la dispoziție informații, date statistice și studii referitoare la obiectul de activitate al părților.

13313723 710435179095010 1021933779 o
« 1 de 9 »

Deasemnea, prin încheierea acestui protocol, părțile semnatare se angajează ca împreună să militeze pentru păstrarea unui echilibru de putere între societatea civilă şi guvernanţi, în sistemul actual pluralist de luare a deciziilor.

Despre cele doua entitati:

 Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat este o jurisdictie alternativa la instanta de judecata statala, privata, care functioneaza in mod permanent pe langa Asociatia de Arbitraj Institutionalizat, potrivit dispozitiilor art. 616 din Codul de Procedura Civila. Tribunalul si-a deschis portile in septembrie 2014, fiind abilitat sa judece orice disputa de natura civila, cu exceptia cazurilor prevazute de art. 542 din Codul de Procedura Civila. Hotararile pronuntate de Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat sunt definitive si obligatorii, beneficiaza de putere de lucru judecat si au forta probanta a unui inscris autentic. Hotararea arbitrala nu poate fi supusa cailor de atac, ea poate fi desfiintata numai prin actiune in anulare. Cauzele deduse spre solutionare Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat sunt judecate de arbitri profesionisti, care au dobandit aceasta calitate printr-un examen de verificare a cunostintelor. Acestia sunt independenti si impartiali in indeplinirea atributiilor si raspund, in conditiile legii, pentru prejudiciile provocate partilor. Pentru a fi eligibil fata de instanta statala de judecata, tribunalul a instituit o serie de avantaje, precum: confidentialitate, celeritate, costuri reduse, procedura flexibila, posibilitatea data partilor de a-si alege arbitrii. Totodata, partile beneficiaza de egalitate de tratament, respectarea dreptului de aparare si a principiului contradictorialitatii.

 Confederatia Patronatul Roman reprezinta pentru membrii si partenerii sai o platforma de lansare a intereselor juridice, economice si sociale. Prin utilizarea eficienta a fondurilor europene, Confederatia Patronatul Român a devenit locul în care se dă o iniţiere practică în antreprenoriatul si managementul performant al afacerilor. În cadrul confederatiei funcţionează Departamente de Consultanţă pentru accesarea de fonduri interne si/sau europene la orice Minister. Acestea sunt la dispoziţia organizaţiilor, partenerilor şi membrilor sai, pana in prezent de serviciile sale beneficiind numeroase firme. Retine atentia ca Patronatul Roman a derulat în mai multe judeţe, proiecte de reconversie, calificare şi recalificare profesională, antreprenoriat, egalitate de şanse etc., finanţate din Fonduri Europene cu rezultate deosebite pentru economia românească. În ultimii ani, confederatia a fost implicata intr-o serie de proiecte finantate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Prin proiectele derulate, Patronatul Roman a demonstrat un grad ridicat de implicare in aspecte ce tin de dezvoltarea durabila, egalitatea de sanse, inovare, TIC si cresterea gradului de ocupare pe piata muncii. Obiectivul Confederatiei Patronatul Roman pentru perioada care va urma il reprezinta participarea la reconstructia (reindustrializarea) economiei romanesti.