GANDURI PENTRU ARBITRII

Distribuie
Share

GANDURI PENTRU ARBITRII TRIBUNALULUI PERMANENT DE ARBITRAJ INSTITUTONALIZAT

Dumnezeu ii iubeste pe cei care fac parte din echipa Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat si ocroteste aceasta institutie.

Ieri in drum spre casa, dupa finalizarea ”Bilantului  Tribunalului Permanent de Arbitraj institutionalizat ”, am vazut asternandu-se in calea noastra un covor subtire de fulgi de zapada si atunci mi-am spus in sinea mea ”Dumnezeu are grija de noi!”.

Atunci cand am fixat data sedintei de analiza pe anul 2015  am avut in vedere doar faptul că trebuie să fie o zi de sâmbata pentru ca cei mai multi arbitri să fie liberi si sa poata participa la activitatea nostra. Nu m-am gandit nici o clipa ca este posibil sa ninga și drumurile sa devina impracticabile. Nici macar ieri de dimineata nu am luat in calcul acest aspect. Mai mult in momentul in  care am intrat pe soseaua spre Ploiesti am vazut undeva pe cer in fata nostra o raza de lumina care isi facea cutezatoare loc printre puzderia de nori.

 Am stiut ca acel drum este unul deschis,  ca desi ”multi ochi  privesc cu rautate” si ”multe guri rautacioase barfesc”  fara temei tanara institutie, aceasta are un drum șigur si deschis, pentru ca am avut grija  ca temelia sa fie bine armata și fiecare caramida să fie analizată și asezata la locul si momentul potrivit.

”Indivizi frustrati din nastere” si alti ”gura casca”, uitand ca pana si ”Dumnezeu a avut nevoie de șapte zile pentru a cladi lumea”, clevetesc ca pasii nostri sunt marunti si nesiguri. Lasand la o  parte ca in cartea vietii lor nu au scris nici macar o pagina, fiind mult prea preocupati sa semene discordie, ma intreb si eu ca ”romanul impartial”, daca nu cumva au obosit.

In afara de acestia, care, de fapt si de drept, fac un serviciu Tribunalului Permanet de Arbitraj Institutionalizat atragand si mentinand treaza atentia opiniei publice cu privire la institutia noastra, mai sunt unii care stau ascunsi in noapte, asemenea sacalilor,  gata sa fure tot ce le pica in mana. Pentru acestia am un mesaj ”Domnilor si doamnelor trebuie sa stiti ca sacalii se hranesc doar cu animale mici si cadavre”. Pentru a pune pe picioare o institutie asemenea Tribunalului Permanent de Arbitraj  Institutionalizat trebuie sa fiti LEI!  Calea de la sacal la leu este destul de lunga si greu de parcurs, mai bine va lasati pagubasi”. Un vechi proverb spune ca ”Te poti impodobi cu penele altuia dar nu ai sa poti niciodata sa zbori!„ . Merita sa va ganditi!

Revenind la ziua de ieri, sufletul meu s-a bucurat ca Dumnezeu a adus langa mine oameni frumosi, frumosi la chip, frumosi la suflet.  Am vut ocazia, atunci cand si-au expus  punctul de vedere cu privire la activitatea din 2015 si planurile pentru 2016, sa-i privesc pe fiecare in parte preț de 1-2  minute și am multumit lui Dumnezeu  ca mi-a dat posibilitatea sa-i cunosc si sa lucrez cu ei. Fiecare are ceva care il face special, iar impreuna suntem mai mult decat o echipa, suntem un intreg, un intreg indestructibil.

Fiecare arbitru din cei prezenti a venit cu propuneri pertinente si novatoare, care sa asigure evolutia Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat!

Le multumesc arbitrilor mei frumoasi si destepti ca au inteles rolul si rostul nostru si au fost de acord sa puna umarul la constructia arbitrajului in Romania. Le multumesc celor care ieri au fost prezenti. Le multumesc și celor care nu au reusit sa ajunga la Ploiesti din diferite motive și stiu ca au fost cu sufletul  alaturi de echipa.

Multumesc gazdei noastre pentru conditiile deosebite oferite!

Spre seara, am parcurs drumul Ploiesti –Targoviste cu sufletul implinit, stiind ca s-a mai scris o pagina importantă în Istoria Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat și a arbitrajului in Romania, in timp ce Dumnezeu asternea in calea nostra un covor subtire alb, ca semn ca arbitrajul are un viitor luminos.

Acum poate sa ninga trei zile si trei nopti  ca simbol al trecerii de la o etapa la alta. Ne odihnim, ne bucuram de zapada si captam energie, pentru ca avem nevoie de putere sa realizam obiectivele anului 2016.

Dumnezeu este alaturi de noi si ocroteste Tribunalul Permenet de Arbitraj Institutionalizat!